SHAH ALAM –  Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dicabar supaya bertanding di kerusi Parlimen Shah Alam pada PRU14 sekaligus berhadapan dengan hukuman rakyat ekoran sikap lepas tangannya dalam menjaga kebajikan mereka di kawasan ini.

Cabaran itu suarakan Ketua UMNO Bahagian Shah Alam, Datuk Azhari Shaari susulan daripada khabar angin bahawa Azmin yang juga Timbalan Presiden PKR itu dikatakan akan melompat kerusi yang ditandingi dari Parlimen Gombak ke Parlimen Shah Alam pada PRU14.

Katanya, beliau tidak pelik jika Azmin bertanding di Parlimen Shah Alam kerana adalah menjadi lumrah pembangkang yang akan melompat kerusi apabila pemimpin mereka ditolak oleh rakyat kerana gagal menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan sebelum ini.

Malahan, kehadiran Azmin bertanding di Shah Alam jika benar turut membuktikan Ahli Parlimen yang sedia ada, Khalid Samad daripada PAN dan dua Adun PKR di kawasan Kota Anggerik dan Batu Tiga tidak lagi mampu meraih sokongan rakyat terhadap pakatan harapan.

“Inilah cara wakil rakyat Pakatan Harapan yang sentiasa berubah tempat bertanding sikap mereka hanya tahu berpolitk tetapi mengabaikan tanggung membela rakyat di kawasan mereka sendiri.

“Di Shah Alam, tidak ada apa yang Khalid Samad , Rodziah Ismail (Adun Batu Tiga) dan Yaakob Sapari (Adun Kota Anggerik) lakukan selama dua penggal mereka menjadi wakil rakyat. Jangan kata kan bangunan, tandas awam pun mereka tak mampu nak bina,” kata Azhari.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Please enter your comment!
Please enter your name here